Güçlü Kullanıcı Adı Ve Şifre Nasıl Seçilir? 20-4

Şaşırtıcı bir şekilde, WordPress güvenliğini güçlendirmenin en iyi yollarından biri, akıllı kullanıcı adlarını ve şifreleri kullanmaktır. Kulağa oldukça kolay geliyor değil mi?
Normal ve en çok kullanılan kırılması kolay şifreler:
123456
Parola
12345678
qwerty
12345
123456789
girmeme izin ver
1234567
Futbol
şifre
Bu doğru! En popüler parola “123456”, ardından şaşırtıcı bir “parola”. Eğer basit şifre kullanırsanız 1-ci konumuzda belirttiğimiz gibi kaba kuvvet saldırısı ile şifreniz kırılabilir. Bu durumda daha güçlü şifreler oluşturmanız gerekiyor. Bu şifreler harf, rakam ve normal işaretler içerirse daha güçlü olur. Bu koruma yöntemi isteğe bağlı.
Temel WordPress wp_hash_password işlevi, phpass şifre karma çerçevesini ve sekiz MD5 tabanlı karma geçişi kullanır.
En iyi güvenlikten bazıları temelden başlar. Google’ın güçlü bir şifre seçmeye yönelik bazı harika önerileri var. Ya da Strong Password Generator gibi bir çevrimiçi aracı kullanabilirsiniz.
Her web sitesi için farklı şifreler kullanmak da önemlidir. Bunları depolamanın en iyi yolu, bilgisayarınızda yerel olarak şifrelenmiş bir veritabanındadır. Bunun için iyi bir ücretsiz araç KeePass’I kullanabilirsiniz. Bu rotayı gitmek istemiyorsanız, LastPass veya TeamPassword gibi çevrimiçi şifre yöneticileri de vardır. Verileriniz bulutta güvenli bir şekilde barındırılsa da, aynı şifreyi birden fazla sitede kullanmıyor olmanız nedeniyle bunlar genellikle daha güvenlidir.
Ve WordPress kurulumunuzda olduğu gibi, varsayılan “admin” kullanıcı adını asla kullanmamalısınız. Yönetici hesabı için benzersiz bir WordPress kullanıcı adı oluşturun ve varsa “yönetici” kullanıcıyı silin. Bunu, gösterge tablosunda “Kullanıcılar” başlığı altında yeni bir kullanıcı ekleyerek ve “Yönetici” profilini atayarak yapabilirsiniz.
Otomatik Düzenleme
Yeni hesabı bir kez atadığınızda yönetici rolünü geri alabilir ve orijinal “Yönetici” kullanıcısını silebilirsiniz. Silmeyi tıklattığınızda ‘İçeriği tüm içeriğe göre düzenle’ seçeneğini belirlediğinizden ve yeni yönetici profilinizi seçtiğinizden emin olun. Bu kişiyi bu yazıların yazarı olarak atayacaktır.
Manuel Düzenleme
Mevcut yönetici kullanıcı adınızı aşağıdaki komutla birlikte phpMyAdmin’de manuel yolla da yeniden adlandırabilirsiniz. Tabloları düzenlemeden önce veritabanınızı yedeklediğinizden emin olun:
UPDATE wp_users SET} user_login = ‘newcomplexadminuser’ WHERE user_login = ‘admin’;
Komutunu kullanarak düzenleme yapabilirsiniz.
Bunları Okudunuz mu?

Web Sitesi Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmeli?
22 Aralık 2018

Güvenilir ve Uygun Web Sitesi Yaptırmak
21 Kasım 2018

Google Reklam Tıklama Ücreti
13 Ağustos 2018